Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

DSC 3432a op 28 juni 2020DSC 3479b 12 jliWe mogen met maximum tweehonderd mensen deelnemen aan de viering in onze kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichtingen om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijven gelden. 

De middelste kerkdeur staat vanaf 9.30 uur helemaal open zodat niemand een deur hoeft aan te raken. Op de grond zijn blauwe strepen aangebracht om de nodige afstand te bewaren.  Bij het binnenkomen ontsmet dus ieder zijn handen. Er staat een grote ontsmettingspomp achteraan in de kerk.

De mensen van het onthaal zullen jullie de mogelijke zitplaats aanwijzen. De stoelen zijn niet verwijderd maar de schikking is nu gemaakt voor 200 mensen. Op elke rij wordt aangegeven waar mensen mogen zitten. Er zijn telkens 3 plaatsen tussen zodat de 1,5 m zeker gerespecteerd wordt. Er wordt ook één rij overgeslagen. Gezinnen kunnen bij mekaar zitten. De mensen van onthaal zullen jullie hierin begeleiden.

Het uitreiken van de communie verloopt nog steeds anders dan wat we tot hier toe in onze gemeenschap gewoon waren. De communie wordt je aangereikt op je plaats. We vragen om recht te staan als je de communie wenst te ontvangen en je handen uit te strekken.Diegenen die communie uitreiken dragen een mondmasker en respecteren hierbij de nodige afstand.  

 

5 juliDe voorganger en de medevoorganger starten in de middenbeuk en keren langs de zijbeuken terug. Een derde communiedeler zal communie uitreiken in de dwarsbeuken.
Het verlaten van de kerk gebeurt ook ordelijk en op afstand: de mensen achteraan gaan eerst naar buiten en ieder houdt de nodige afstand.
We moeten het in de viering van 6 september nog stellen zonder koor; ook samenzang is niet toegelaten. Maar we geven meer ruimte aan orgel, aan de cantor, aan het woord en aan de stilte.

We zijn bijzonder blij dat het koor opnieuw kan zingen, binnen Coronaregels. 
De preventie-adviseur van de stad Mechelen bevestigt dat liturgische boekjes gebruikt mogen worden. De boekjes liggen op je stoel klaar en na de viering blijven de boekjes op je stoel liggen.

Er zijn geen omhalingen, maar bij het verlaten van de kerk kan je een bijdrage geven in een mandje. Er ligt ook een blaadje bij het buitengaan met het rekeningnummer BE54 0910 2110 4397 van de Kerkfabriek van de Lieve-Vrouweparochie Mechelen voor een vrije bijdrage, want zij dragen de kosten voor onze gemeenschap in deze coronatijd.  

Als je nog vragen hebt i.v.m. onze gemeenschap, kan je terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.